Kategori
:
OTOMATIK KARTONLAMA, KUTULAMA VE PALETLEME SİSTEMLERİ (PRO)
Tesis Adı
:
TKP-200+TKH-40-M-L+TKB-70-A TAM OTOMATİK PAKETLEME HATTI
Tesis Açıklaması
:
Sistem üzerinde bulunan ürün besleme ve konfigürasyon konveyörü, üretim hattı üzerinden gelen ürünlerin, koli içi yerleşim şekline uygun hale getirilmelerini sağlamak, ürün reçetelerine göre üretim hattından gelen ürünlerin her sırada istenilen şekil ve adette gruplar halinde koli içi ürü yerleştirme sistemine beslenmesini sağlamak üzere, tam otomatik olarak çalışmaktadır.
Gerekli Alan:8x4 meters
Toplam Elektrik Sarfiyatı:25 kW/h, 380volt 50 Hz trifaze
Menşei:TURQUE
Kapasitesi:10 Colis/Munite ( Chaque colis 50 pcs)
Çalışan Sayısı:2
Gerekli / Hava, Su ve Yakıt:8-10 Bar 600 lt/ minute
Ürünlerimiz
ÜRÜN BESLEME + KOLİ İÇİ ÜRÜN YERLEŞTİRME ROBOT + OTOMATİK KOLİ HAZIRLAMA + TAŞIMA KONVEYÖR + KOLİ KAPATMA/BANTLAMA (TKP-200-ML)
ÜRÜN BESLEME VE KONFİGÜRASYON KONVEYÖRÜ
Sistem Açıklaması:
Sistem üzerinde bulunan ürün besleme ve konfigürasyon konveyörü, üretim hattı üzerinden gelen ürünlerin, koli içi yerleşim şekline uygun hale getirilmelerini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Sistem daha önceden hafızasına kaydedilmiş olan ürün reçetelerine göre üretim hattından gelen ürünlerin her sırada istenilen şekil ve adette gruplar halinde koli içi ürü yerleştirme sistemine beslenmesini sağlamak üzere, tam otomatik olarak çalışmaktadır. Gruplanan ürünler robot ile haberleşerek sıra ile robot sisteme gönderilmektedir.
Sistem Özellikleri:
-  Ölçü Ayarı: Sistem üzerindeki değişik ebatlı ürünler için ölçü ayarı manüel olarak yapılmaktadır. Ölçü ayar sistemleri, ölçü değişim sürelerinin kısaltılması ve kolay hareket sağlamak üzere trapez vida tahrikli, indüksiyon mil üzerinde hareket eden rulman yataklar ile sağlanmaktadır. 

-  Kontrol: Sistem kontrolü, ürün yerleştirme robotu tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Üretime başlandıktan sonra sistem üzerindeki sensörler yardımı ile ürün ve konfigürasyon kontrolü yapılarak, robottan gelen sinyaller doğrultusunda çalışma kontrolü sağlanmaktadır. Sistem tam otomatik olarak çalışmaktadır. 

-  Hareket Mekanizmaları: Sistem üzerinde bulunan ürün taşıma konveyör bantları taşınan ürüne göre MODÜLER PLASTİK BANT olarak kullanılmakta ve motor tahrikli olarak çalışmaktadır. Bant sürtünme alt kızakları ALPOLEN 1000 malzemeden üretilmektedir. Konveyör şasesi paslanmaz çelik olarak üretilmektedir. Konveyör üzerine yerleştirilmiş olan ürün konfigürasyon sistemleri, piston ve servo motor tahrikli olarak çalışmakta ve daha önceden kayıt altına alınmış olan ürün reçetesine göre üretim hattından gelen ürünlerin konfigürasyonunu yapmaktadır. 

-  Güvenlik Mekanizmaları: Sistem üzerinde çalışma esnasında yaralanmaları engellemek üzere güvenlik kapıları kullanılmaktadır. Güvenlik kapıları makine içinin rahat görülebilmesi ve çalışma takibi yapılabilmesi için şeffaf, kırılma ve yaralanmaları engellemek için de esnek malzemelerden üretilmiştir. Çalışma esnasında güvenlik kapıları açıldığında, kapılar üzerinde bulunan kilitli anahtarlar açılarak çalışma devresini kesmektedir ve sistem otomatik olarak durmaktadır. Ayrıca sistem üzerinde her yönden kolay ulaşılabilen acil durdurma butonları mevcuttur. 

 
TKP-200 KOLİ İÇİ ÜRÜN YERLEŞTİRME ROBOT SİSTEMİ
Sistem üzerinde bulunan koli içi ürün yerleştirme robot mekanizması, ürün besleme ve konfigürasyon konveyörü üzerinden gruplanmış olarak gelen ürünlerin koli üzerine yerleştirilmesini sağlamaktadır. Sistem hassas ve her ürüne göre özel tasarlanan vakum – vantuz – gripper tutucu sistemi sayesinde gruplanmış olarak besleme konveyörü üzerinden gelen ürünleri tek sıra halinde yakalayarak, koli hazırlama sisteminden hazırlanmış ve yapıştırılmış olarak gelen kolilerin içlerine yerleştirmektedir. Sistem ürünlerin yerleşimi esnasında takılma, yırtılma veya ürün düşmesi gibi problemler olmaması için özel mekanik kontrol mekanizmaları ile donatılmıştır.
Sistem Özellikleri:
Ölçü Ayarı: Sistem üzerindeki değişik ebatlı ürünler için, sistem daha önceden hafızasına kaydedilen reçeteler doğrultusunda eksen, piston, tutucu sistem ayarlarını otomatik olarak PLC üzerinden gelen sinyaller ile gerçekleştirmektedir. Konveyör ve genişlik ölçü ayarları manüel olarak yapılmakta olup; sistemleri ölçü değişim sürelerinin kısaltılması ve kolay hareket sağlamak üzere trapez vida tahrikli, indüksiyon mil üzerinde hareket eden rulman yataklar ile sağlanmaktadır.
 Kontrol: Sistem kontrolü, operatör panosu üzerinde bulunan LCD ekran ile yapılmaktadır. Makine çalışma başlatması ve durdurulması, manuel – yarı otomatik – tam otomatik çalışma seçenekleri, üretim raporu, ürün reçete kontrolü ve girişi, arıza mesajları, saat, tarih ve diğer ayarlar LCD ekran üzerinden yapılmakta ve sistem çalışması ekran üzerinden takip edilebilmektedir. Sistem çalışması PLC kontrollü olarak yapılmaktadır. Sistem çalışmaya başladıktan sonra, sistem üzerindeki sensörler yardımı ile koli, ürün, konfigürasyon ve diğer kontrolleri yaparak tam otomatik çalışmaktadır. 

-  Hareket Mekanizmaları: Sistem ürün yakalama ve tava üzerine yerleştirme hareketlerini, 2 adet linear kızaklı ray ile servo motor tahrikli olarak gerçekleştirmektedir. Sistem üzerindeki linear kızaklı raylar sistemin sabit ve daha hızlı hareket etmesini sağlarken bakım zamanını ve bakım maliyetlerini de düşürmektedir. Ayrıca kullanılan servo motorlar ürünlerin her aynı hızda ve aynı hassasiyette taşınmasını ve yerleştirilmesini sağlamaktadır. Sistem sahip olduğu servo teknoloji sayesinde daha önceden girilmiş olan ürün reçetelerine göre otomatik olarak eksen ayarı yapmakta bu özellik de ürün değişim zamanlarını kısaltmaktadır. 

-  Ürün Yakalama Mekanizması: Koli konfigürasyon sistemi üzerinden gruplanmış olarak gelen ürünler, piston tahrik sistemi sayesinde, ürüne göre özel hazırlanmış vakum vantuz destekli tutucu (gripper) grupları tarafından yakalanmaktadır. Sistem üzerinde kullanılan tutucu (gripper) gruplarının yaylı ve ürüne özel tasarımları, ürünlerin her şart altında rahatça, ürüne ve koliye zarar vermeden yakalanmasını sağlamaktadır. 

Ürün Ve Koli Kontrol Mekanizmaları: Sistem sahip olduğu sensörler ve kontrol mekanizmaları sayesinde, ürün yakalama, taşıma ve yerleştirme esnasında oluşabilecek her türlü hataya karşı üretim takibi yapmaktadır. Bu sayede koli içine eksik ürün yerleşimi veya koli olmaması durumunda sistem takibi ve uyarı gibi bütün gerekli hareketleri otomatik olarak yapmaktadır.
- Koli Üst Kapak Açma Mekanizması: Üst kapakları açık ve dik pozisyonda bulunan kolilerin, kapaklardan veya kesimden dolayı oluşabilecek çarpma, ürün düşürme veya yırtılma sorunlarının
önlenebilmesi için tasarlanan sistem, koli ölçü ve gruplarına göre özel olarak hazırlanmaktadır. Hazırlanan kalıp sistemleri sahip oldukları teflon bazlı kaygan plastik kılavuz plakaları sayesinde ürünlerin güvenli ve seri şekilde koli içine yerleştirilmesini sağlamaktadır. Sistem sensörler ve robot tarafından gönderilen sinyaller doğrultusunda servo motor tahrikli olarak otomatik çalışmaktadır.
- Güvenlik Mekanizmaları: Sistem üzerinde çalışma esnasında yaralanmaları engellemek üzere güvenlik kapıları kullanılmaktadır. Güvenlik kapıları makine içinin rahat görülebilmesi ve çalışma takibi yapılabilmesi için şeffaf, kırılma ve yaralanmaları engellemek için de esnek malzemelerden üretilmiştir. Çalışma esnasında güvenlik kapıları açıldığında, kapılar üzerinde bulunan kilitli anahtarlar açılarak çalışma devresini kesmektedir ve sistem otomatik olarak durmaktadır. Ayrıca sistem üzerinde her yönden kolay ulaşılabilen acil durdurma butonları mevcuttur.
Kontrol Panel Özellikleri:
- Ürün Reçete Kontrolü: Operatör paneli üzerinden çalışılacak olan ürün reçete listesine giriş yapılabilmektedir. Bu sayede her ürün için ayrı oluşturulan ürün reçeteleri ve yerleşim şekilleri kontrol edilebilmektedir.
- Üretim takibi: Operatör paneli üzerinden üretim adetleri, çalışma saati, performans değerleri, arıza ve duruş raporları görülebilmektedir.
- Çalışma Kontrolü: Operatör paneli üzerinden genel paketleme hattı üzerinde çalışan her mekanizmanın ayrı ayrı manuel – yarı otomatik – tam otomatik çalışma kontrolleri yapılabilmektedir.
- Hız Ayarları: Operatör paneli üzerinden sistem çalışması ile ilgili hız kontrolleri ve izin verilen ölçülerde hız değişiklikleri yapılabilmektedir.
- Ürün Ve Koli Takibi: Sistem eksik ürün gelmesi ve/veya koli gelmemesi gibi durumlar için sesli ve ışıklı uyarı vermektedir. (İstenildiği takdirde yedek koli ve ürün besleme sistemleri robot üzerine eklenebilmektedir. Bu sayede üretimi durdurmadan çalışma devamlılığı sağlanmaktadır. )
 
TKH-40-M-L OTOMATİK KOLİ HAZIRLAMA MAKİNESİ
Sistem Açıklaması:
Sistem üzerinde bulunan koli hazırlama mekanizması, koli magazin haznesine yerleştirilen kolilerin otomatik olarak vakum-vantuz grubu ile yakalanarak açılmasını sağlamaktadır. Vakum-vantuz grubu ile yakalanıp açılan koliler daha sonra sistem üzerinde ilerleyerek alt kapak kapama ve alt kapak bantlama mekanizmalarından geçmektedir. Bu mekanizmalardan geçen koliler şekillendirilmiş, alt kapakları kapatılmış ve alt kısımları bantlanmış olarak, üst kapakları açık şekilde ürün yerleşimine hazır hale getirilmektedir. Ürün yerleşimine hazır hale gelen koliler ürün yerleşiminin yapılabilmesi için otomatik ürün yerleştirme robot kısmına gönderilmektedirler.
Sistem Özellikleri:
- Koli Ölçü Ayarı: Sistem üzerindeki değişik ebatlı koliler için ölçü ayarı manuel olarak yapılmaktadır. Ölçü ayar sistemleri, ölçü değişim sürelerinin kısaltılması ve kolay hareket sağlamak üzere trapez vida tahrikli, indüksiyon mil üzerinde hareket eden rulman yataklar ile sağlanmaktadır.
- Kontrol: Sistem kontrolü, operatör panosu üzerinde bulunan LCD ekran ile yapılmaktadır. Makine çalışma başlatması ve durdurulması, manuel – yarı otomatik (tek koli hazırlama) – tam otomatik çalışma seçenekleri, üretim raporu, arıza mesajları, saat tarih ve diğer ayarlar LCD ekran üzerinden yapılmakta ve sistem çalışması ekran üzerinden takip edilebilmektedir. Sistem çalışması PLC destekli olarak yapılmaktadır.
- Hareket Mekanizmaları: Sistem koli yakalama ve itme hareketlerini, 2 adet piston tahrikli krank ile yapmaktadır. Sistem üzerindeki lineer kızak ve hareket sistemleri, mekanik olarak yapılacak hareketin daha hızlı ve istikrarlı olarak yapılmasını sağlamaktadır.
Koli Yakalama Mekanizması: Koli magazinine yerleştirilmiş olan koliler, vakum üreteçleri sayesinde üretilen vakum sayesinde yaylı vantuz grupları tarafından yakalanmaktadır. Sistem üzerinde kullanılan vantuz gruplarının yaylı tasarımları, koli üretiminden dolayı oluşabilecek kalınlık farklarının, sertlik değişikliklerinin ve diğer aksaklıkların giderilmesi için tasarlanmıştır. Bu sayede sistem çalışması sürekli olarak sabit ve düzgün olarak devam etmektedir.
- Koli Bantlama Mekanizması: Sistem üzerinde, standart olarak maksimum 50mm bant genişliği ve 420mm dış çapa sahip koli bant rulosu kullanımına izin veren bantlama dispanseri bulunmaktadır. Bantlama dispanseri üzerinde bulunan koli bant rulosunun koli geçişi esnasında düzgün bir şekilde açılarak koli alt kapaklarının yapıştırılmasını sağlamaktadır. Bant dispanseri üzerinde, koli yan kısımlarına istenilen ölçüde bant yapıştırılmasını sağlayan ve koli bandı yapışma gerginliğini ayarlayacak sistemler standart olarak mevcuttur. (İsteğe bağlı olarak daha geniş bant kullanımı için değişik bantlama dispanserleri sistem üzerine uygulanabilmektedir.)
- Koli Magazin Mekanizması: Sistem üzerinde bulunan koli magazin kısmı standart olarak 100 adet koli yerleşimine izin vermektedir. Sistem magazinde bulunan kolileri aldıkça koli akışı magazin kısmındaki koli baskı sistemi ile yapılmaktadır. Bu sayede sistem üzerinde koli beslemesi otomatik olarak yapılmaktadır. Ayrıca koli magazin kısmında bulunan alarm sistemi sayesinde koli seviyesi azaldığında sistem uyarı vermekte ve magazin kısmında bulunan koliler bitmeden önce sistem durdurulmadan magazin kısmına yeni koli konması sağlanmaktadır. Bu sayede paketleme sistem çalışması durdurulmadan sürekli üretim devam etmektedir. (İsteğe bağlı olarak magazin kısmının kapasitesi arttırılabilmektedir.)
- Güvenlik Mekanizmaları: Sistem üzerinde çalışma esnasında yaralanmaları engellemek üzere güvenlik kapıları kullanılmaktadır. Güvenlik kapıları makine içinin rahat görülebilmesi ve çalışma takibi yapılabilmesi için şeffaf, kırılma ve yaralanmaları engellemek için de esnek malzemelerden üretilmiştir. Çalışma esnasında güvenlik kapıları açıldığında, kapılar üzerinde bulunan kilitli anahtarlar açılarak çalışma devresini kesmektedir ve sistem otomatik olarak durmaktadır. Ayrıca sistem üzerinde her yönden kolay ulaşılabilen acil durdurma butonları mevcuttur.
Kontrol Panel Özellikleri:
- İstenilen adette koli üretimi: Operatör paneli üzerinden istenilen koli üretim adeti girilebilmektedir. Sistem üretim adetini bitirdiğinde otomatik olarak durmaktadır.
- Üretim takibi: Operatör paneli üzerinden üretim adetleri, çalışma saati, performans değerleri, arıza ve duruş raporları görülebilmektedir.
- Tüketim malzeme takibi: Sistem magazinde bulunan koli miktarını ve alt kapak bantlama için kullanılan koli bandı miktarını otomatik olarak kontrol etmektedir. Seviyelerde azalma veya koli bandında düzgün yapıştırma yapılamadığında otomatik olarak sesli ve ışıklı alarm vermektedir.
 
 
KOLİ TAŞIMA KONVEYÖRLERİ
Sistem Açıklaması:
 Sistem üzerinde bulunan koli taşıma konveyör bantları, koli hazırlama makinesinden gelen kolilerin, ürün yerleştirme robotuna ve burada ürün dolumu yapılan kolilerin, koli kapatma/bantlama makinesine taşınmasını sağlama üzere tasarlanmıştır.
Sistem üzerinde eksik ürünlü kolilerin ayrılacağı mekanizma ve bunların yere düşmemesi için en az 3 kolilik makaralı açığa alma bekletme istasyonu bulunmaktadır.
Sistem Özellikleri:
- Ölçü Ayarı: Sistem üzerindeki değişik ebatlı ürünler için ölçü ayarı manüel olarak yapılmaktadır. Ölçü ayar sistemleri, ölçü değişim sürelerinin kısaltılması ve kolay hareket sağlamak üzere indüksiyon mil üzerinde hareket eden yataklar ile sağlanmaktadır.
- Kontrol: Sistem kontrolü, ürün yerleştirme robotu tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Üretime başlandıktan sonra sistem üzerindeki sensörler yardımı ile ürün ve konfigürasyon kontrolü yapılarak, robottan gelen sinyaller doğrultusunda çalışma kontrolü sağlanmaktadır. Sistem tam otomatik olarak çalışmaktadır.
- Hareket Mekanizmaları: Sistem üzerinde bulunan ürün taşıma konveyör bantları MODÜLER PLASTİK BANT olarak kullanılmakta ve motor tahrikli olarak çalışmaktadır. Bant sürtünme alt kızakları ALPOLEN 1000 malzemeden üretilmektedir. Konveyör şasesi paslanmaz çelik olarak üretilmektedir.
 
 
TKB-70-A OTOMATİK KOLİ KAPATMA/BANTLAMA MAKİNESİ
Sistem Açıklaması:
Sistem üzerinde bulunan koli kapama ve bantlama mekanizması, koli içi ürün yerleştirme robotundan, içlerine ürün yerleştirilmiş ve üst kapakları açık halde gelen kolilerin piston tahrikli üst kapak kapama sisteminde üst kapaklarının kapatılmasını ve daha sonrasında üst kapak bantlama mekanizmasında üst kapaklarının bantlanmasını sağlamaktadır. Sistem kedinden önceki sistemler ile haberleşerek tam otomatik olarak çalışmaktadır.
Sistem Özellikleri:
Koli Ölçü Ayarı: Sistem üzerindeki değişik ebatlı koliler için ölçü ayarı manuel olarak yapılmaktadır. Ölçü ayar sistemleri, ölçü değişim sürelerinin kısaltılması ve kolay hareket sağlamak üzere trapez vida tahrikli, indüksiyon mil üzerinde hareket eden rulman yataklar ile sağlanmaktadır.
Kontrol: Sistem kontrolü ve çalışması PLC destekli yapılmaktadır.
Hareket Mekanizmaları: Sistem koli üst arka kapak kapatma hareketi, 1 adet mekanik krank kol destekli piston ile yapmaktadır. Sistem üzerindeki krank kol destekleri mekanik olarak yapılacak hareketin daha hızlı ve istikrarlı olarak yapılmasını sağlarken aynı zamanda piston hareket yolunu kısaltarak hava tüketimini azaltmaktadır. Üst ön kapak ve yan kapakların kapatılması her koliye uygun şekilde tasarlanmış, kapak kıvırıcı yönlendiriciler ile yapılmaktadır.
 
Koli Bantlama Mekanizması: Sistem üzerinde, standart olarak maksimum 50 mm bant genişliği ve 420mm dış çapa sahip koli bant rulosu kullanımına izin veren bantlama dispanseri bulunmaktadır. Bantlama dispanseri üzerinde bulunan koli bant rulosunun koli geçişi esnasında düzgün bir şekilde açılarak koli üst kapaklarının yapıştırılmasını sağlamaktadır. Bant dispanseri üzerinde, koli yan kısımlarına istenilen ölçüde bant yapıştırılmasını sağlayan ve koli bandı yapışma gerginliğini ayarlayacak sistemler standart olarak mevcuttur. (İsteğe bağlı olarak daha geniş bant kullanımı için değişik bantlama dispanserleri sistem üzerine uygulanabilmektedir.)
Güvenlik Mekanizmaları: Sistem üzerinde çalışma esnasında yaralanmaları engellemek üzere güvenlik kapıları kullanılmaktadır. Güvenlik kapıları makine içinin rahat görülebilmesi ve çalışma takibi yapılabilmesi için şeffaf, kırılma ve yaralanmaları engellemek için de esnek malzemelerden üretilmiştir. Çalışma esnasında güvenlik kapıları açıldığında, kapılar üzerinde bulunan kilitli anahtarlar açılarak çalışma devresini kesmektedir ve sistem otomatik olarak durmaktadır. Ayrıca sistem üzerinde her yönden kolay ulaşılabilen acil durdurma butonları mevcuttur.
 
DONANIM ÖZELLİKLER
Sistemler üzerinde kullanılan başlıca malzemelerin markaları aşağıda belirtilmiştir.
- PLC: : SIEMENS S7-1200
- LCD Operatör Paneli: : SIEMENS KTP-700 7” RENKLİ HMI EKRAN
- Haberleşme Modülleri : : SIEMENS RS485
- Pnömatik Sistem: FESTO
- Motor/Redüktör (AC-DC) : SEW
- Sürücüler (AC-DC) : ALLEN BRADLEY
- Motor/Redüktör (Servo) : SEW / KOLLMORGEN / LG
- Elektrik Pano Malzemeleri OMRON / SIEMENS / TELEMECANIQUE / MOELLER
- Sensörler/Fotoseller: : SICK 
- Hareket Yatakları/Rulmanlar: INA / ENDO / BOSCH REXROTH / FAG /SKF / TBI
- Modüler Plastik Bantlar : HABASİT / INTRALOX 
- Bant Kızakları HABASİT ALPOLEN 100
  Sistemler üzerinde kullanılan malzeme özellikleri:
- Gövde : Paslanmaz Çelik AISI-304
- Ürünle temas eden bölümler : Paslanmaz Çelik AISI-304L – Al. 7075
- Hareketli parçalar :
- Ürün geçiş yolu üst kısımlar : Pas. Çelik AISI 304 – Al. 7075
- Ürün geçiş yolu alt kısımlar : Pas. Çelik AISI 304 – Al. 7075
Not: Şirketimi, önceden bildiri yapmadan, gerekli gördüğü makinelerin teknik spesifikasyonlarını değiştirme hakkını saklı tutar.
Türk Malıdır.